måndag 29 april 2024

inloggad som

Vergic dubblar och anställer ny försäljningschef

Med 40 miljoner kronor i riskkapital på fickan är mjukvaruföretag Vergic på Minc i full gång med att bygga upp en säljorganisation. Senaste tillskottet är Henrik Vallentin och Magnus Histrup som blir försäljningschef i Norden respektive kundansvarig säljare. I år räknar ledningen med dubblad omsättning. 

Genom Vergics mjukvara kan en e-handelssida i realtid analysera sina besökare. De potentiella kunderna som har problem med köp och betalningar erbjuds stöd i form av chat, ljud- och videolänk med personal från kundservice. På så sätt går fler affärer på e-handelssidan till avslut. Tekniken kan också användas av exempelvis myndigheter.

I kundlistan finns ett 30-tal organisationer och företag. Nya i höst är bland andra Boxer och bredbandsleverantören Net 1. I fjol omsatte Vergic nio miljoner kronor. I år är målsättningen att nå 20 miljoner.

— Det är realistiskt sett till storleken på de kunder som vi nu ligger i slutförhandlingar med, säger Vergics marknadschef Sören Meelby.

I augusti lämnade han själv Qliktech för Vergic. Där ska han också bygga upp bolagets partnernätverk. Hittills har Logica varit Vergics viktigaste partner. Sören Meelby ser positivt på affären i maj där kanadensiska CGI köpte upp brittiska Logica.

— Just nu fokuserar vi på Norden, men CGI är starka på den amerikanska marknaden och det är givetvis en väldigt intressant ingång så snart de har hittat rätt struktur efter fusionen, säger Sören Meelby.

Nya försäljningchefen Henrik Vallentin kommer närmast från telekombolaget Interoute medan Magnus Histrup, med erfarenhet från Anoto, lämnar franska mjukvarubolaget Vision Objects. Parallellt med en växande säljorganisation har Vergic ökat antalet anställda på utvecklarsidan.

Personalen kommer främst från danska Saxo Bank, senast Björn Rixman och Christian Ståhlberg. I dagsläget sysselsätter verksamheten runt 25 anställda och därtill ett par konsulter.

Huvudägare i Vergic är grundarna Alexander Lunde och Fredrik Lunde samt säljchef Johan Ringsberg. Delägare är också affärsmannen Ulf Ljunggren med familj, som med strax innan årsskiftet investerade runt 40 miljoner kronor i verksamheten.

Joel Lyth

Med 40 miljoner kronor i riskkapital på fickan är mjukvaruföretag Vergic på Minc i full gång med att bygga upp […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.