tisdag 5 december 2023

inloggad som

Industrifonden backar upp Trialbee

Ideonbolaget Trialbee har redan TAT-grundaren Hampus Jakobsson, Aspiros förre vd Johan Lenander och danska Startupbootcamp i ägarlistan. Nu går Industrifonden in med 5 miljoner kronor i finansiering, med option på att investera ytterligare 15 miljoner det närmaste året.

Trialbee grundades för två år sedan av Sony Ericsson-veteranerna Tobias Folkesson och Jonas Billing, kring idén att använda webben och sociala medier för att rekrytera lämpliga patienter till kliniska prövningar. Bland annat kan patienter anmäla intresse för framtida tester till ett dataregister.

Första skarpa kunden är kontraktforskningsföretaget Commitum i Lund, som i våras förvärvades av danska konkurrenten Norma, med drygt 100 anställda i Norden och Baltikum.

Trialbee har tidigare tagit in sammanlagt 1,5 miljoner kronor från Almi, Startupbootcamp samt affärsänglarna Hampus Jakobsson, Johan Lenander och Karl-Anders Johansson, som alla tre har en bakgrund på TAT. Nu får bolaget in fem miljoner i utvecklingskapital från Industrifonden. Investeringen görs rent formellt som ett lån som senare kan bytas mot aktier och är första steget i en större satsning. Går allt enligt planerna ska Industrifonden skjuta till resterande 15 miljoner det närmaste året, uppger Hedvig Andersén, ansvarig för life science-investeringar hos den statliga riskkapitaljätten.

— Vi håller ögonen på bolag inom e-health och Trialbee har utvecklat en intressant teknik för att lösa en viktig flaskhals inom läkemedelsutveckling, säger hon till Rapidus.

Pengarna från Industrifonden ska Tribalbee använda på marknadsföring och produktutveckling av sin mjukvara, uppger vd Tobias Folkesson. Trialbee omsatte blygsamma 51.000 kronor sitt första verksamhetsår. Med som rådgivare finns Huaweis skånska platschef Tord Wingren.

Erik Olausson

Ideonbolaget Trialbee har redan TAT-grundaren Hampus Jakobsson, Aspiros förre vd Johan Lenander och danska Startupbootcamp i ägarlistan. Nu går Industrifonden in […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.