fredag 26 april 2024

inloggad som

Industrifonden backar upp Trialbee

Ideonbolaget Trialbee har redan TAT-grundaren Hampus Jakobsson, Aspiros förre vd Johan Lenander och danska Startupbootcamp i ägarlistan. Nu går Industrifonden in med 5 miljoner kronor i finansiering, med option på att investera ytterligare 15 miljoner det närmaste året.

Trialbee grundades för två år sedan av Sony Ericsson-veteranerna Tobias Folkesson och Jonas Billing, kring idén att använda webben och sociala medier för att rekrytera lämpliga patienter till kliniska prövningar. Bland annat kan patienter anmäla intresse för framtida tester till ett dataregister.

Första skarpa kunden är kontraktforskningsföretaget Commitum i Lund, som i våras förvärvades av danska konkurrenten Norma, med drygt 100 anställda i Norden och Baltikum.

Trialbee har tidigare tagit in sammanlagt 1,5 miljoner kronor från Almi, Startupbootcamp samt affärsänglarna Hampus Jakobsson, Johan Lenander och Karl-Anders Johansson, som alla tre har en bakgrund på TAT. Nu får bolaget in fem miljoner i utvecklingskapital från Industrifonden. Investeringen görs rent formellt som ett lån som senare kan bytas mot aktier och är första steget i en större satsning. Går allt enligt planerna ska Industrifonden skjuta till resterande 15 miljoner det närmaste året, uppger Hedvig Andersén, ansvarig för life science-investeringar hos den statliga riskkapitaljätten.

— Vi håller ögonen på bolag inom e-health och Trialbee har utvecklat en intressant teknik för att lösa en viktig flaskhals inom läkemedelsutveckling, säger hon till Rapidus.

Pengarna från Industrifonden ska Tribalbee använda på marknadsföring och produktutveckling av sin mjukvara, uppger vd Tobias Folkesson. Trialbee omsatte blygsamma 51.000 kronor sitt första verksamhetsår. Med som rådgivare finns Huaweis skånska platschef Tord Wingren.

Erik Olausson

Ideonbolaget Trialbee har redan TAT-grundaren Hampus Jakobsson, Aspiros förre vd Johan Lenander och danska Startupbootcamp i ägarlistan. Nu går Industrifonden in […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.