lördag 27 april 2024

inloggad som

IT-bolag öppnar Geekhouse i Köpenhamn

Danska Miracle startade som en källarfirma för tolv år sedan, men har i dag växt till 150 anställda med kunder som Nordea, DTU och Rigspolitiet. Nu har IT-konsultbolaget öppnat ett Geekhouse där nya entreprenörer kan arbeta gratis under uppstartsfasen.

De 650 lediga kvadratmetrarna med gratis hyra, internet och kaffe har redan lockat till sig 42 entreprenörer. Men det finns plats för lika många till, uppger Miracels vd Mogens Nørgaard. Han ser initiativet som en moteld mot de hårda villkoren för entreprenörer.

— Det finns ett hav av statliga stöd som aldrig kommer nya företag till del. Och några riskkapitalkronor finns knappast att hämta för nya entreprenörer, säger han.

Projektet kan även fungera som en rekryteringsbas för nya anställda i Miracle menar Mogens Nørgaard, som gärna hade sett att även svenska entreprenörer hittat till kontoret i Ballerup nordväst om Köpenhamn.

— Det här kan göra det mer spännande att jobba för Miracle och i enskilda fall har vi samarbetat direkt med entreprenörer i Geekhouse, säger han.

Micael Gustafsson, chef för dansk-svenska Cluster55, hoppas att initiativet ska smitta av sig till andra i Öresundsregionen, för att samla upp de uppstartsbolag som ännu inte är mogna för inkubatorer som 5te i Köpenhamn eller Minc i Malmö.

— Det enda jag sett som liknar detta finns i polska Poznan, där kommunen ställt en fastighet till förfogande åt hugade entreprenörer. Det har gett åtskilliga nya bolag, säger han.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Danska Miracle startade som en källarfirma för tolv år sedan, men har i dag växt till 150 anställda med kunder som Nordea, DTU […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.