lördag 18 maj 2024

inloggad som

Inget nytt bolag efter varslet – Sony Mobile ska sälja konsultjobb inifrån

|  
|  ,

Det blir inget externt konsultbolag som kan anställa de varslade Sony-anställda i Lund. Istället ska telekomjätten starta en konsultverksamhet internt inom koncernen, som även ska arbeta mot externa kunder.

Det uppger de fackliga företrädarna för Rapidus.

— Det handlar främst om hårdvarukonsulter som även ska jobba mot externa kunder, säger Seved Andersson, vice ordförande för Akademikerföreningen på Sony Mobile, till Rapidus.

I slutet av augusti varslades 650 anställda i Lund om uppsägning. Dessutom ska bolaget dra ner antalet konsulter med 350, varav merparten i Lund. Hur många av de varslade som kan få tjänst i den interna konsultverksamheten är inte klart i dagsläget.

— Vi börjar de mer djupgående förhandlingarna i dag, säger Seved Andersson.

Alf Johansson, Sony Mobiles platschef i Lund, vill inte alls kommentera planerna, utan hänvisar till ett pressutskick senare i dag.

Erik Olausson

Det blir inget externt konsultbolag som kan anställa de varslade Sony-anställda i Lund. Istället ska telekomjätten starta en konsultverksamhet internt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]