fredag 17 maj 2024

inloggad som

Alien Interactive sluter miljonaffär med Samsung

IT-bolaget Alien Interactive har fått en genombrottsorder från sydkoreanska Samsung. Omkring 5.000 av Samsungs återförsäljare i Norden ska framöver använda en palett av olika IT-verktyg från det lilla Lommaföretaget.

Verktygen går under samlingsnamnet BizPart och omfattar bland annat kundhanteringssystem, säljstöd och ett bloggverktyg.

Kontraktet är skrivet med Samsung Norden och har även genererat sidoaffärer med andra avdelningar inom Samsung. Alien Interactives vd Martin Bråkenhielm vill inte avslöja affärens exakta storlek, men säger att det handlar om miljonbelopp.

— Det är en rejäl fjäder i hatten, för Samsung är ju en av de allra häftigaste referenskunderna som man kan ha, säger han till Rapidus.

Konkurrenter till BizPart är bland annat system utvecklade av Köpenhamnsbaserade Podio, som i april köptes upp av Nasdaqnoterade Citrix, och Yammer, som numera ägs av Microsoft. I samtliga fall handlar det om att samla internkommunikation till ett flöde, som ett slags Facebook för företag, kompletterat med olika kringtjänster.

Martin Bråkenhielm— I BizPart har vi bland annat infört spelifieringsmoment, vilket kan användas för att få säljare att trigga varandra, säger Martin Bråkenhielm. 

Alien Interactive startade 1999 och omsatte förra året 6,2 miljoner kronor. På kundsidan finns i dag en rad Skåneföretag, bland annat System Verification, Skånska Dagbladet och Tetra Pak.

Närmast framöver planerar företaget att lansera sina produkter i USA. I Alien Interactive arbetar sju personer, men i samband med USA-lanseringen räknar Martin Bråkenhielm med att behöva anställa ytterligare fem personer.

— Vi började arbeta 2001 med det som senare blev BizPart. Allt sedan starten har vi haft samma tankar, men det är först nu som marknaden har blivit mogen för system av det här slaget, säger Martin Bråkenhielm.

Anders Frick

IT-bolaget Alien Interactive har fått en genombrottsorder från sydkoreanska Samsung. Omkring 5.000 av Samsungs återförsäljare i Norden ska framöver använda […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad