lördag 20 april 2024

inloggad som

Genovis dubblar omsättningen

På onsdagsmorgonen presenterade läkemedels- och nanoteknikbolaget Genovis på First North-listan sin halvårsrapport. Omsättningen ökade från en till två miljoner kronor, samtidigt fortsätter förlusterna att växa.

Under årets sex första månader gjorde Lundabaserade Genovis en förlust på 8,4 miljoner kronor, jämfört med 6,8 miljoner under samma period föregående år. Förlustökningen förklaras med att bolaget har utökat sina satsningar inom marknadsföring och försäljning.

I slutet av juni slöt bolaget ett distributionsavtal med Nasdaq-noterade Sigma-Aldrich gällande försäljning i Asien och Sydamerika och i början av juni rekryterades Susanne Olauson från Redsense Medical för att bli ny försäljningschef.

Genovis har i dag två produktportföljer, dels enzymer som används vid utveckling av läkemedels, dels nanopartiklar för används som kontrastmedel bland annat för magnetkameror. Hittills i år har bolaget tagit in sammanlagt 17,1 miljoner kronor i riskkapital från LMK Ventures och befintliga ägare.

Tidigare storägaren Bo Håkansson har också gjort comeback i ägarlistan, vid en avstämning i juni var Håkanssons Hansa Medical tredje största ägare efter Mikael Lönn och LMK Ventures med 7,8 procent av aktierna.

Joel Lyth

På onsdagsmorgonen presenterade läkemedels- och nanoteknikbolaget Genovis på First North-listan sin halvårsrapport. Omsättningen ökade från en till två miljoner kronor, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.