onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Chefer från Epsilon och Fujitsu hoppar av — startar nytt på Evry

Branschveteranerna Sam Aston och Anders Dannqvist har rekryterats av norska it-koncernen Evry, där de båda ska starta ett nytt dotterbolag tillsammans.

Sam Aston lämnar jobbet som chef för Epsilons affärsområde it och Anders Dannqvist hoppar av som regionchef på japanska Fujitsu. De båda är dock mycket tystlåtna om vad de ska göra för Evrys räkning.

För Rapidus bekräftar Sam Aston att det handlar om en ny satsning som ska sätta Evrys relativt okända varumärke på kartan i Skåne. Evry är resultatet av 2010 års fusion mellan EDB, ErgoGroup och Systeam. Namnändringen gjordes sedan i våras. Totalt har koncernen 10.000 anställda.

Sam Aston och Anders Dannqvist har jobbat ihop tidigare. 2006 hoppade Aston av som vd på Apptus och Dannqvist lämnade en tjänst som affärsområdeschef på Cybercom för att tillsammans med Sigmachefen Fredrik Book starta ett nytt it-bolag.

Då hann de knappt komma igång förrän Dan Olofsson och Epsilon knackade på dörren och köpte upp företaget, som kom att bli startskottet för Epsilon IT, en verksamhet som i dag sysselsätter närmare 300 personer. Fredrik Book jobbar kvar på it-sidan på Epsilon.

Kristian Svensson

Branschveteranerna Sam Aston och Anders Dannqvist har rekryterats av norska it-koncernen Evry, där de båda ska starta ett nytt dotterbolag […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.