tisdag 23 april 2024

inloggad som

… där Mobile Heights får uppdrag att städa efter neddragningarna

Lunds kommunalrådet Mats Helmfrid (M) kommer tillsammans med Pia Kinhult (M) och universitetsrektorn Per Eriksson bilda en styrgrupp som ska hantera Sony Mobiles neddragningarna i Lund. Klusterorganisationen Mobile Heights får i uppdrag att leda arbetet.

I går höll Mats Helmfrid en telefonkonferens med Pia Kinhult och universitetsrektorn Per Eriksson kring vilka åtgärder som kommunen, regionen och lärosätet kan göra för att minska de negativa effekterna av det stora besparingsprogrammet. 

— På kort sikt kommer vi titta på åtgärder som kan stödja de insatser för de uppsagda som Sony Mobile har lovat ska komma. Vi kommer också titta på möjligheten att öka nyföretagandet. På längre sikt ska vi se till att de nätverk och organisationer som redan finns i regionen fungerar väl, säger Mats Helmfrid.

Han betonar att det inte handlar om att bygga upp en ny organisation utan att ta till vara på den beredskap som redan finns i regionen. Enligt Pia Kinhult kommer Mobile Heights, med vd Mats Ekstrand, att få en nyckelroll i att leda arbetet. Hon vill inte säga om det innebär att Region Skåne skjuter till extra pengar till organisationen.

— Det är för tidigt att säga. Det kan också handla om omprioritering. I dag trycker vi på startknappen, säger Pia Kinhult.

Joel Lyth

Lunds kommunalrådet Mats Helmfrid (M) kommer tillsammans med Pia Kinhult (M) och universitetsrektorn Per Eriksson bilda en styrgrupp som ska hantera […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad