fredag 19 april 2024

inloggad som

Sten K:s musikbolag tar kunder i Mexico

Sedan finansmannen Sten K Johnsson förra året gick in med tre miljoner kronor i MusicalEar har det lilla Malmöbolaget steg för steg tagit sig ut på världsmarknaden. Nu har en musikhögskola i Mexico City börjat använda mjukvaran för gehörs- och notträning.

Med G Martell Collge of Music Technology & Audio har MusicalEar plockat sin första kund i den spansktalande världen. Sedan tidigare har bolaget kunder i Sverige, Danmark, Italien och Finland — samt USA, dit grundarna Björn Roslund och Carl-Axel Andersson åkt skytteltrafik det senaste året för att visa upp mjukvaran.

MusicalEars program används som pedagogiskt komplement till etablerade notredigeringsprogram för att slipa gehöret och banka in musikteorin. Kunderna är främst gymnasie- och högskolor. Försäljningen har hittills skett via nätet, där bolaget även ordnat distanskurser för intresserade privatpersoner.

Bolaget är sprunget ur ett hobbyprojekt som Björn Roslund och Carl-Axel Andersson drev parallellt med sina tjänster på Malmö musikhögskola och har ännu bara en fast anställd.

— Vi ska rekrytera en vd, men först när lagt en ordentlig grund för affärerna. I dagsläget jobbar vi med att få till ett avtal med distributörer, säger arbetande styrelseordförande Sophie Persson.

Hon räknar med att omsättningen blir blygsam även i år. I senaste bokslutet omsatte MusicalEar 150.000 kronor. Bolaget ägs till hälften av Sten K Johnsson, resten ägs av grundarna där även programmeraren Niklas Swedenborg ingår, samt Sophie Persson, styrelseproffs med uppdrag i bland annat Aspekta, Almi och Sydsvenska Handelskammaren.

Erik Olausson

Sedan finansmannen Sten K Johnsson förra året gick in med tre miljoner kronor i MusicalEar har det lilla Malmöbolaget steg […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.