fredag 17 maj 2024

inloggad som

Mötesplats i Malmö går på export

Knappt har Foo Café öppnat i Malmö förrän expansionsplanerna är ett faktum. Mötesplatsen för IT-entusiaster och entreprenörer invigs nästa vecka på Media Evolution City, men grundaren Michael Tiberg planerar nu att anställa tre personer och även exportera konceptet till såväl Stockholm som Köpenhamn.

— Foo Café är namnet till trots inget kafé, utan som en konferens där man träffar människor och lär sig nya saker. Men till skillnad från vanliga konferenser som hålls under en begränsad tid arrangeras Foo Café varje dag, säger Michael Tiberg.

I våras smyglanserades konceptet och sedan dess har det arrangerats ett 20-tal evenemang i form av seminarier och möten för programmerare och andra IT-intresserade personer. Nästa vecka hålls invigningen och då kommer även framtida expansionsplaner att diskuteras. Planen är först Stockholm och sedan Köpenhamn.

Michael Tiberg var med och grundade Øredev 2005, men fick förra året gå från jobbet som vd. Nu ska han istället förverkliga sina idéer och räknar med att behöva anställa för att kunna driva Foo Café.

I styrelsen för Foo Café sitter även Deniz Yildirim, vd för IT-konsulten Tretton37, samt Philip Stankovski, vd för IT-bolaget Paxx Media.

Anders Frick

Knappt har Foo Café öppnat i Malmö förrän expansionsplanerna är ett faktum. Mötesplatsen för IT-entusiaster och entreprenörer invigs nästa vecka […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]