torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Danska Nodes öppnar kontor i London

Relativt obemärkt slår Köpenhamnsbaserade IT-bolaget Nodes i dag upp dörrarna till sitt nya Londonkontor. Sverige är nästa steg i expansionsplanen, uppger vd:n och medgrundaren Anders Rasmussen för Rapidus.

Från starten som ett enmansbolag 2008 har Nodes växt till att sysselsätta 43 anställda i Köpenhamn, tio i Hamburg, fyra i Oslo och två i London. Expansionen har skett organiskt, utan tillfört riskkapital och med svarta siffror i bokslutet. Senaste räkenskapsåret slutade med en vinst på drygt två miljoner danska kronor.

Nodes arbetar i huvudsak med strategier för kampanjer och appar i sociala medier, främst Facebook. Därtill kommer webb- och mobilkampanjer via egenutvecklade applikationer. Bland kunderna finns Danske Bank, Star Tour, BMW, Miljøstyrelsen och Tuborg.

— Vi räknar med att etablera oss i Sverige under andra kvartalet 2013. Att skaffa kontorslokaler och översätta systemen är det enkla. Avgörande innan vi drar igång är att hitta rätt medarbetare, säger Anders Rasmussen.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Relativt obemärkt slår Köpenhamnsbaserade IT-bolaget Nodes i dag upp dörrarna till sitt nya Londonkontor. Sverige är nästa steg i expansionsplanen, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.