lördag 27 april 2024

inloggad som

Percy tar plats i Excito — som dubblar personalstyrkan

Efter ett tungt förlustår 2011 vädrar Excito morgonluft. Med ett första avtal på plats med en grupp operatörer på bredbands- och telekommarknaden är elektronikbolaget i Malmö på väg att dubbla personalstyrkan. Samtidigt tar affärsprofilen Percy Nilsson plats i styrelsen.

Excito lanserade första versionen av sin medieserver för hemmet 2008 men försäljningen på nätet och via distributörer i Tyskland och Norden har aldrig riktigt tagit fart. 2011 slutade omsättningen på 5,2 miljoner kronor och resultatet på 11,1 miljoner kronor i förlust.

Finansieringen har bolaget det senaste året ordnat med en serie mindre emissioner. I november klev Percy Nilsson in som ny ägare genom en investering på knappt tre miljoner kronor. Under våren har han skjutit till ytterligare pengar, liksom Anders Pettersson, tidigare vd på Thule och i dag chef för sängtillverkaren Hilding Anders. 

De senaste månaderna har personalstyrkan växt från 9 till 15 anställda med ytterligare 5 personer på väg in. Bakom satsningen ligger ett ramavtal med en grupp operatörer som nu ska sälja Excitos hemmaserver som en del av sina abonnemang. Med små donglar som sticks in i stereons uttag eller tv:ns HDMI-kontakt får användaren tillgång till medieinnehåll på såväl Excitos server som på internet med sin existerande hemelektronik. Lansering blir det lagom till svenska julhandeln.

— Allt kan styras från en app i mobiltelefonen. Vi tycker att vi löst frågan om att skapa ett hemnätverk för mediekonsumtion på ett snyggt sätt, säger Patrik Nilsson, Excitos vd sedan i våras.

Även efter årets emissioner är de fyra grundarna och Innovationsbron Excitos största ägare.

Erik Olausson

Efter ett tungt förlustår 2011 vädrar Excito morgonluft. Med ett första avtal på plats med en grupp operatörer på bredbands- […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.