torsdag 18 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på CellaVision, Swedbank och SpectraCure

Johan Wennerholm slutar som finans- och ekonomichef på börsnoterade CellaVision för att bli vd på Helsingborgsbaserade medicinteknikbolaget Occlutech International. Bolaget utvecklar ett implantat för att täta hål i hjärtväggen. Inklusive europeiska säljbolag sysselsätter Occlutech International ett 20-tal anställda. Sven-Åke Henningsson, styrelseledamot i CellaVision och ordförande i bolagets revisionsutskott, tar över som tillförordnad finanschef.

Catharina Dahlman blir ny HR-chef för Swedbanks södra region. Hon lämnar Sparbanken Öresund och kommer att arbeta tillsammans med regionchefen Stojko Gjurovski. Dahlman ersätter Maria Stagmo som i våras rekryterades till just Sparbanken Öresund, med vd Lars Ljungälv, tidigare chef på Swedbank. Längre tillbaka har Catharina Dahlman jobbat med personalfrågor på Tidningsbärarna. 

Ingemar Kihlström, delägare och ledamot i Respiratorius, valdes under sommaren till ny ordförande i medicinteknikbolaget SpectraCure i Lund. Han tar över efter majoritetsägaren Massoud Khayyami, som dock kvarstår i styrelsen. SpectraCure utvecklar en teknik för att behandla djupt liggande cancertumörer med hjälp av laserljus. Bolaget planerar en fas II-studie på ett 20-tal patienter med prostatacancer i USA och Kanada. Först måste dock finansieringen säkras, uppger Ingemar Kihlström. Inklusive konsulter sysselsätter bolaget i dag ett tiotal personer.

Rapidus

Johan Wennerholm slutar som finans- och ekonomichef på börsnoterade CellaVision för att bli vd på Helsingborgsbaserade medicinteknikbolaget Occlutech International. Bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.