måndag 6 maj 2024

inloggad som

… och hjälper Alligator vidare

Läkemedelsbolaget Alligator Bioscience på Ideon i Lund har avslutat en emission ledd av Sunstone Capital, Unionen och Sydsvensk Entreprenörfond som ger närmare 20 miljoner kronor till kassan. Men redan nu ligger bolaget i förhandlingar om en ännu större summa.

Fulltecknad hade företrädesemissionen gett Alligator drygt 50 miljoner kronor. Styrelseordförande Mats Grahn menar dock att utfallet var väntat.

— Vi är mycket nöjda med att ta in närmare 20 miljoner i så här tuffa tider. Vid årsstämman som hölls härom dagen fick vi ett bemyndigande att gå vidare med en riktad emission, säger han.

Den emissionen ska vara klar innan årets slut och enligt Grahn kommer det troligtvis att röra sig om en kombination av existerande och nya investerare. Målet är att dra in ytterligare runt 30 miljoner kronor.

— Kapitalet ska gå till att förbereda och påbörja en fas I-studier inom ett par år, säger Mats Grahn.

Närmast kliniska studier ligger ett preparat för lokal immunterapi av cancer där kontraktstillverkaren Cobra Biologics har anlitats för att förbereda studien.

Sunstone Capital står för drygt en tredjedel av kapitalet i företrädesemissionen, medan Unionen och Sydsvensk Entreprenörfond tillhör övriga större investerare. Största ägaren Stena AB deltar inte. Alligator har 25 anställda.

Joel Lyth

Läkemedelsbolaget Alligator Bioscience på Ideon i Lund har avslutat en emission ledd av Sunstone Capital, Unionen och Sydsvensk Entreprenörfond som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ørsted Sverige trotsar motvind

    Efter fjolårets katastrofresultat skrotar danska Ørsted flera av sina havsvindsprojekt världen över. Men planerna på en massiv utbyggnad i Sverige kvarstår. 

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Rapidus-34:a på nytt jobb

    Rapidus utsåg Ludvig Sjöberg till topp fem bland 34:orna 2022 för sitt arbete med transplatationsbolaget UGKL Science. Nu byter han jobb och blir vd för Moroxite T, ett bolag från Bonesupport-gänget.