fredag 24 maj 2024

inloggad som

Avhoppare från Betsafe startar på ny kula i Malmö

|  , ,
|  

För drygt ett år sedan köpte spelbolaget Betsson upp konkurrenten Betsafe varpå den sistnämndas utvecklingskontor i Malmö lades ner. Sex av de tidigare anställda har nu samlats för att dra igång spelsajten Casumo, med bas i Malmö och på Malta.

Vd för Casumo är Betsafes tidigare tekniska chef Georg Westin. Till hösten lanserar bolaget sin casinosajt. Användarna ska lockas av ett mer historiebaserade spel med avatarer som utvecklas under spelets gång.

Med tilläggsköpeskilling betalade Betsson upp mot 60 miljoner euro för Betsafe. Vid köpet fick de anställda erbjudande att flytta till Stockholm eller Malta.

— Det var inte alla som ville göra den flytten och vi såg en möjlighet att samla en väldigt bra skara här i Malmö för att starta något nytt, säger Georg Westin till Rapidus.

Verksamheten sysselsätter i dag åtta anställda varav sex finns i Sverige och två på Malta. Westin bedömer att den siffran kommer att vara upp i femton innan årets slut, där tillväxten sker på båda kontoren.

Casumo har redan genomfört en kapitalresning från externa finansiärer. Nu tittar bolaget på att ta in ytterligare kapital.

— Marknadsföringen kräver mycket kapital och vi ska se till att Casumo kommer att synas ordentligt under hösten, säger Georg Westin.

Joel Lyth

För drygt ett år sedan köpte spelbolaget Betsson upp konkurrenten Betsafe varpå den sistnämndas utvecklingskontor i Malmö lades ner. Sex […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Sportbetting blev träpaneler

    Att ett tvillingpar som ägnat sig åt sportbetting skulle satsa på akustiska träpaneler var en högoddsare. Men det blev en succé och bolaget Wood on Wall i Helsingborg hoppas nå 100 Mkr i försäljning inom bara några år.

  • Freedrum ur takt igen

    Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.