tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Börskoncern köper upp skånsk telekomkonsult

Expansiva franska IT-konsulten Ausy SA, som handlas på Paris Euronext-lista, gör ett intåg på den svenska marknaden genom uppköpet av telekomkonsulten Mobytech i Lund. 23 anställda följer med i affären som blev klar i maj.

I och med detta har Lunds telekomkluster fått en ny storspelare. I fjol omsatte Ausy 294 miljoner euro, en ökning med 48,6 procent jämfört med föregående år där en stor del härrör från uppköp. Förvärvet av Mobytech blir första kontoret i Skandinavien.

— Med Ausy i ryggen får vi ett komplett utbud som gör att vi kan ta oss an betydligt större projekt än vad vi har kunnat göra med Mobytechs storlek. Med affären finns en ambition att växa ytterligare i Skandinavien framöver, säger Mobytechs tidigare ordförande Martin Hoff till Rapidus.

Han var tillsammans med Magnus Santesson och vd Imre Zvorinji majoritetsägare i bolaget där övrig personal ägde resterande delar. 2008 låg omsättningen på drygt 40 miljoner kronor, men den har sedan dess sjunkit för att 2011 landa på 24,6 miljoner med ett resultat på 1,8 miljoner. Köpeskillingen i affären är hemlig.

Mobytech största kund är ST-Ericsson och samma bolag köper redan i dag stora delar av sina outsourcing-uppdrag från Ausy. Vid årsskiftet sysselsatte Ausy-gruppen 3.630 personer. I år ligger det uttalade målade att öka den siffran med ytterligare 1.200 anställda.

I våras drog Imre Zvorinji igång Zimpl med Industrifonden som investerare. Han var då vd för verksamheten, men sedan dess har Tord Wingren tagit över den posten.

Joel Lyth

Expansiva franska IT-konsulten Ausy SA, som handlas på Paris Euronext-lista, gör ett intåg på den svenska marknaden genom uppköpet av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.