fredag 23 februari 2024

inloggad som

Ny ledningsgrupp för Sparbanken Öresund

Efter en dryg månad på jobbet har Sparbanken Öresunds vd Lars Ljungälv satt strukturen för framtidens ledningsgrupp.

Swedbanks tidigare Malmöchef för företagskunder, Mats Nilsson, rekryteras som ansvarig för rörelseområde Malmö med omnejd. Den nuvarande rörelsechefen i Sparbanken Öresund, Anders Österberg, tar Lundaområdet medan affärschefen Göran Tarring får ansvar för nordvästra Skåne.

Lars Ljungälv kommer själv från Swedbank och handplockar därifrån även Maria Stagmo som ny chef för HR-enheten. Vice vd Mats Nilsson fortsätter i ledningsgruppen för Sparbanken Öresund, liksom affärsstödschefen Pål Alfvegren.

Ytterligare en tjänst ska tillsättas, en ansvarig för rörelsestöd, vilket bland annat innebär aktiehandel, telefon- och internetbank.

Lars Ljungälvs plan är att expandera på i första hand företags- och placeringsmarknaden. Idag är cirka 75 procent av kunderna privatkunder och 25 procent finns inom näringslivet. Målet är att till 2015 öka företagskunderna till att utgöra 40 procent av affärerna.

Den nya ledningsgruppen tar över per den 1 september. Banken låg ifjol på en affärsvolym på 91 miljarder kronor.

Kristian Svensson

Efter en dryg månad på jobbet har Sparbanken Öresunds vd Lars Ljungälv satt strukturen för framtidens ledningsgrupp. Swedbanks tidigare Malmöchef […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.