tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Branschveteran tar över CMC Contrast

Patrick Greatrex blir ny vd på dansk-svenska läkemedelsbolaget CMC Contrast. Samtidigt är det klart att den planerade fas III-studien placeras i USA.

CMC Contrast har kontor på Ideon och i Lyngby utanför Köpenhamn. Bolaget utvecklar en manganbaserad kontrastvätska som ska användas vid magnetröntgen av patienter med misstänkt cancer i levern.

Patrick Greatrex kommer närmast från en roll som vice vd och marknadschef på Glycorex Transplantation, och har tidigare arbetat med affärsutveckling inom Gambrokoncernen.

Huvuduppgiften nu blir att dra igång den fas III-studie som CMC Contrast står inför. Efter att ha genomfört tidigare studier i Europa förläggs den avslutande delen i Nordamerika.

Patrick Greatrex— Det beror helt på att vi har gjort bedömningen att den amerikanska marknaden har störst potential. Men även den europeiska marknaden är viktigt och därför diskuterar vi om vi ska gå vidare där parallellt, säger Patrick Greatrex till Rapidus.

Studien är planerad till 2013. Hela finansieringen är inte säkerställd, men Greatrex menar att den finansiella ställningen för stunden är tillfredsställande. Tidigare i vår tog bolaget in fem miljoner kronor från de befintliga ägarna Sunstone Capital och Malmöhus Invest.

Hittills har lejonparten av utvecklingen skett på konsultbasis. Nu ska en person rekryteras för att hantera den planerade studien. Vid sidan av Sunstone och MIAB finns riskkapitalbolaget Healthcare Capital KS i ägarlistan.

Joel Lyth

Patrick Greatrex blir ny vd på dansk-svenska läkemedelsbolaget CMC Contrast. Samtidigt är det klart att den planerade fas III-studien placeras […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.