tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Michael Mathiesen öppnar Malmökontor

Den kände danske IT-entreprenören Michael Mathiesen öppnar kontor i Malmö med sitt konsultföretag Telcom Danmark. Inom kort ska en handfull personer arbeta i Skåne.

Telcom Danmark arbetar med analyser som ska sänka företags kostnader för internet och telefoni. Enligt Michael Mathiesen har bolaget över 400 kunder i Danmark, däribland Ritzau, Electrolux och Tetra Pak. I Sverige har bolaget fått sina fem första, ännu inte namngivna kunder.

Just nu är det bara Telcom Danmarks vd Flemming Ulrich Bøgh och Michael Mathiesen som driver den svenska verksamheten, men 2-3 personer är på gång att anställas. På den danska sidan arbetar i dag 10 personer.

— Inledningsvis jobbar det danska kontoret åt det svenska, men tanken är att den danska och svenska organisationen ska vara självständiga. Potentialen är stor i Sydsverige och det är naturligt att ta ett första steg till Malmö. Ganska snart hoppas jag att vi kommer att omsätta omkring tio miljoner kronor på den svenska marknaden, säger Michael Mathiesen.

Michael Mathiesen är kanske mest känd som grundare av riskkapitalbolaget 2M Invest, som gick i konkurs 2002, och som tidigare vd för Stockholmsbaserade Cellpoint Connect, som nyligen inledde en rekonstruktion. I dag är han aktiv i Environment Solutions, som utvecklar upplåsbara skyddsvallar mot översvämningar, och webbtjänsten Savebutler.

— Savebutler är ett helt nytt koncept för hur man skapar bra affärer genom sociala medier. Tjänsten ska lanseras nästa månad, säger Michael Mathiesen.

Hans egna bolag ROD Holding har säte i Liberia och Michael Mathiesen spenderar i dag majoriteten av sin tid i Västafrika — framförallt i Ghana, Liberia, Guinea och Sierra Leone där han investerat i bland annat telekom och råvaror.

Anders Frick

Den kände danske IT-entreprenören Michael Mathiesen öppnar kontor i Malmö med sitt konsultföretag Telcom Danmark. Inom kort ska en handfull […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.