lördag 11 maj 2024

inloggad som

Dubblad vinst för växande Apptus

Mjukvaruutvecklaren Apptus i Lund dubblade vinsten till åtta miljoner kronor under 2011 med ett omsättningsrekord på 51,7 miljoner kronor. Till hösten ska bolaget sjösätta ett partnerskap med Stockholmsbaserade Episerver.

Affärer med bland annat CDON Group och Sensis i Australien har gjort tydligt avtryck i Apptus senaste bokslut, som nu registrerats hos Bolagsverket. Omsättningen ökade med närmare 20 procent. Personalstyrkan har samtidigt växt med ett tiotal personer till 50 anställda.

— Nu fokuserar vi på produktutveckling. 2012 ser jag som ett etableringsår på nya marknader samtidigt som vi stabiliserar verksamheten efter tillväxten vi såg 2011, säger vd Michael Mokhberi till Rapidus.

Apptus utvecklar självlärande algoritmer som effektiviserar sökningar i databaser. Kunder är traditionella katalogföretag som Eniro, men också e-handlare som med hjälp av mjukvaran optimerar innehållet efter vem som besöker sidan.

Det senare området har potential att växa ytterligare då Episerver till hösten börjar sälja Apptus produkter genom sitt distributionsnät. Från att ha varit ett publiceringsverktyg har Episerver senaste åren även kopplat på ett e-handelssystem där Apptus produkt kommer att marknadsföras som en del.

Nyligen kom färska siffror kring e-handeln i Sverige. Under årets första kvartal ökade omsättning med 13 procent och totalt beräknas den svenska e-handeln omsätta 31 miljarder kronor under 2012.

Största ägare i Apptus är grundarna Michael Mokhberi och Patrik Wåhlin. Riskkapitalbolaget InnnovationsKapital är tredje största ägare.

Joel Lyth

Mjukvaruutvecklaren Apptus i Lund dubblade vinsten till åtta miljoner kronor under 2011 med ett omsättningsrekord på 51,7 miljoner kronor. Till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen