onsdag 29 maj 2024

inloggad som

Rolf Elmér tar klubban i Presis

IT-konsulten Presis i Lund fortsätter att växa. I år ska personalstyrkan nå 25 personer. Nu tar Svenskt Näringslivs regionchef Rolf Elmér över som ordförande.

De senaste två åren har Presis gått från 10 anställda till runt 20. Nyligen registrerades bokslutet för 2011 med en omsättning på 13 miljoner kronor och en vinst på 1,4 miljoner. Bolaget arbetar främst med uppdrag inom .NET-utveckling.

— Vi har en strategi där vi inte jobbar så mycket som resurskonsult utan främst med projekt med fast pris och därtill service och support, säger vd Fabian Hagman, som har en bakgrund inom Ikea IT.

Förutom konsultsidan har bolaget en viss produktutveckling. Tillsammans med trafikplaneringsföretaget Trivector har Presis tagit fram en reseräkningstjänst som fått en första kund i industribolaget Knorr-Bremse. Med tjänsten kan medarbetarna bland annat fylla i sina resor för att få traktamente samtidigt som informationen automatiskt sammanställs för att ge en grafisk bild av företagets miljöpåverkan. Ett tiotal företag utvärderar nu produkten.

I år är målet att nå en omsättning på 20 miljoner kronor och anställa ytterligare en handfull personer.

— Just nu ser vi en betydligt trögare marknad, något vi började märka redan i slutet av 2011. Vi har ändå gjort bedömningen att det kommer lossna andra halvan av 2012 och med Elmér vill vi förbereda för den tillväxten, säger Fabian Hagman.

Rolf Elmér har suttit i styrelsen som ledamot sedan 2009. Bolaget ägs i sin helhet av Fabian Hagman och tidigare ordföranden Max Andersson.

Joel Lyth

IT-konsulten Presis i Lund fortsätter att växa. I år ska personalstyrkan nå 25 personer. Nu tar Svenskt Näringslivs regionchef Rolf […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad