tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Stockholmsetablering för växande Tactel

Malmöbaserade IT-konsultbolaget Tactel öppnar kontor i Stockholm. Samtidigt tar Haavard Nord från huvudägaren FSN Capital över som ordförande.

Tactel har rekryterat en ännu hemlig Stockholmschef för att leda det nya kontoret. Inom ett år ska 5-10 anställda finnas i huvudstaden.

— I första hand rör det sig om säljpersonal för uppdrag som vi sköter från Malmö, men vi kommer även att ha några konsulter i Stockholm, säger Jonas Andersson, vd för koncernens svenska bolag.

I april tog Haavard Nord över efter Thomas Broe-Andersen som styrelseordförande i Tactel holding. Haavard Nord var medgrundare till Trolltech som köptes av Nokia 2008 och har bland annat suttit i styrelsen för Global IP Solutions, som Google förvärvade 2010.

— Vi har gått från att kämpa för vår överlevnad till att nu arbeta med mer strategiska frågor där Haavard Nord kan bidra med sina erfarenheter, säger Jonas Andersson.

En indikation på att vinden har vänt för det tidigare så pressade Tactel är att ett tiotal personer har nyanställts vid Malmökontoret i år. Totalt sysselsätter koncernen i dag närmare 140 anställda, varav runt hundra finns i Malmö och resten i San Diego i Kalifornien.

Nyligen plockade bolaget en stororder från försvarsindustrin. Bland de större kunderna i Sverige finns sedan tidigare Ericsson och Sony, medan Intel och Qualcomm dominerar i USA.

Joel Lyth

Malmöbaserade IT-konsultbolaget Tactel öppnar kontor i Stockholm. Samtidigt tar Haavard Nord från huvudägaren FSN Capital över som ordförande. Tactel har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.