fredag 3 maj 2024

inloggad som

Malmö bas när Knowit storsatsar på infrastruktur

I årets första kvartalsrapport lyfter Knowit fram den skånska marknaden som särskilt expansiv. Nu startar den börsnoterade koncernen ett nytt dotterbolag i Malmö för rådgivning inom IT-infrastruktur.

Det nya bolaget får namnet Knowit Infra och ska initialt ha ett tiotal anställda. Med det ökande antalet möjligheter inom IT-infrastruktur — med allt från egna serverhallar till molntjänster — ökar också behovet av rådgivning, menar Johan Strid, vd för Knowits sydsvenska gren sedan i höstas.

— Rådgivning kring molntjänster är nytt för Knowit. Tanken är etablera ett kompetenscenter i Skåne och sedan sprida det till andra delar av koncernen, säger han till Rapidus.

Johan Strid räknar med att Knowit Infra inom tre år ska ha 20-30 anställda. Satsningen leds av Ola Ehrstedt, med ett förflutet på Capgemini och som regionchef i södra Sverige för finska IT-bolaget Enfo Zipper.

Under årets första kvartal steg Knowitkoncernens omsättning med drygt nio procent till 533 miljoner kronor, med ett resultat efter skatt på 38 miljoner. I Skåne har Knowit bland annat plockat Arbetsmiljöverket och ”ett stort business intelligence-bolag i Lund” som nya kunder. Företagets Malmökontor ska även utveckla mobilappar till Göteborgsbaserade spelbolaget MindArk, som står bakom den virtuella världen Entropia Universe.

Sedan tidigare har Knowit fyra aktiva bolag i Skåne, samt paraplybolaget Knowit Syd. Den skånska verksamheten med knappt 150 anställda har nyligen koncentrerats till nya lokaler i Malmö.

Erik Olausson

I årets första kvartalsrapport lyfter Knowit fram den skånska marknaden som särskilt expansiv. Nu startar den börsnoterade koncernen ett nytt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.