söndag 12 maj 2024

inloggad som

Bantat Raviteq flyttar till Blekinge

Scaladogrundaren Pierre Elzoukis mjukvarubolag Raviteq hade för drygt ett år sedan 15 anställda och ambitionen att dubbla styrkan under 2011. En omsvängning hos mobiltillverkarna och partners tvingar istället bolaget att skära i personalstyrkan.

Raviteq har utvecklat mjukvara för mobiler, bland annat som grundstomme för bild-, ljud- och videoredigeringsappar skräddarsydda åt mobiltillverkare. Enligt Pierre Elzouki har mobiltillverkarnas intresse av att köpa in den typen av mjukvara minskat de senaste åren. Orsaken är en trend där de istället tar in öppna operativsystem, som Android, som användarna sedan kompletterar med appar.

— Vi har haft en utvecklingsstyrka som tagit fram hela produkter men nu tittar vi över vilken ny inriktning vi ska ha. Det kommer att minska personalbehovet drastiskt för att sedan öka igen när vi ser vilket tekniskt behov vi har, säger Pierre Elzouki.

Redan i dag har verksamheten krympt men Elzouki vill inte uppge aktuell personalstyrka och omsättning för 2011 med hänvisning till att bolaget är mitt i en förändringsprocess. Huvudkontoret håller på att flyttas från Ideon till Ronneby där de anställda, som främst har rekryterats från konkursade UIQ Technology, sitter.

— Troligtvis kommer vi gå mer mot att vara ett tjänstebolag istället för att som i dag sälja produkter. Potentiella kunder kan exempelvis vara förlag och nyhetstjänster, säger Pierre Elzouki.

Joel Lyth

Scaladogrundaren Pierre Elzoukis mjukvarubolag Raviteq hade för drygt ett år sedan 15 anställda och ambitionen att dubbla styrkan under 2011. En […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen