söndag 25 februari 2024

inloggad som

Malmöbolag spänner musklerna efter jordansk gymorder

Träningsföretaget Flowin i Malmö hoppas kunna attrahera kapital till att finansiera ett internationellt expansionsprogram efter att man fått en större order från en gymkedja i Jordanien.

Ordern är värd 20.000 euro och omfattar utrustning till gymkedjans 10 anläggningar i landet samt utbildning av personalen. Flowin säljer redskap för en egenutvecklad form av friktionsbaserad träning. I början och slutet av förra året genomförde företaget två emissioner till ett samlat värde av 1,75 miljoner kronor.

För att stärka den internationella försäljningen och marknadsföringen vill företaget nu ta in mellan fem och tio miljoner kronor.

— Vi är mogna för det under det här året, säger vd Glenn Håkansson.

Det jordanska företaget är litet jämfört med de stora internationella gymkedjorna, som kan ha hundratals anläggningar, påpekar han.

Håkansson grundade företaget 2006 tillsammans med friidrottarna Kenneth Riggberger, Conny Håkansson och Einar Cronstedt, samt Anders Lindfors som tillsammans äger 68 procent av företaget. Fjolårets emissioner stod affärsänglar för.

Flowins produkter finns idag i 30 olika länder. Företaget omsatte 3,3 miljoner förra året och har tre anställda.

Sören Billing

Träningsföretaget Flowin i Malmö hoppas kunna attrahera kapital till att finansiera ett internationellt expansionsprogram efter att man fått en större […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.