fredag 19 april 2024

inloggad som

Vd-byte när Excito går efter operatörer

Thomas Jell satt bara några månader på vd-stolen. Nu blir Patrik Nilsson ny chef för hemservertillverkare Excito med säte i Malmö, där Percy Nilsson finns med i ägarlistan. Samtidigt läggs strategin om — från att bolaget har sålt sin produkt hos elektronikkedjorna flyttas fokus nu till TV- och bredbandsoperatörer.

Närmast kommer Patrik Nilsson från en roll som affärsutvecklare på Adobe och han har tidigare suttit i styrelse för Scalado samt varit försäljningschef på Aspiro, som utvecklat musiktjänsten Wimp. Avgående vd:n Thomas Jell kommer att arbeta vidare med Excitos försäljning i Tyskland.

— Vi för långt gångna samtal med operatörer som ska sälja vår server som en del av sina abonnemang. Det är en typ av affärer jag har jobbat med tidigare och det är orsaken till att jag rekryterats som vd, säger Patrik Nilsson.

Excitos produkt B3 fungerar som en kombinerad router och extern hårddisk. Genom att knyta en hemmaserver till bredbandsabonnemanget skulle operatörerna enklare kunna erbjuda kunderna sina egna streaming-tjänster.

Tjänster som Spotify har inneburit kraftigt ökade trafikvolymer där bredbandsoperatörerna får stå för infrastrukturen utan att direkt ta del av intäkterna.

I dagarna slutför Excito en mindre emission där kapitalet hämtas från existerande och nya ägare. Bolaget har ett tiotal anställda. 2010 låg omsättning på 6,5 miljoner kronor. Patrik Nilsson vill inte säga vad den landande på 2011 men uppger att omsättning ökar. Produktionen sker i Kina.

Joel Lyth

Thomas Jell satt bara några månader på vd-stolen. Nu blir Patrik Nilsson ny chef för hemservertillverkare Excito med säte i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.