fredag 29 mars 2024

inloggad som

Lars Tilly ny forskningschef på TerraNet

Telekombolaget TerraNet på Ideon har värvat Lars Tilly, tidigare forskningschef på Ericsson Mobile Platform. Samtidigt arbetar bolaget med att slutföra en demonstrationsanläggning.

TerraNet har utvecklat en teknik för att bygga upp mobilnät, meshnätverk, där användarnas mobiler också fungerar som antenner. På så sätt kan tekniken skapa mobila nätverk utan att operatörerna behöver göra stora investeringar i infrastruktur.

Bolaget grundades 2004 och har sedan dess arbetat med att få fram en slutprodukt. Enligt vd Pär-Olof Johannesson är rekryteringen av Lars Tilly som ny forskningschef ytterligare ett steg mot att bolaget ska stå med en färdig produkt. Utöver sin bakgrund på EMP är Lars Tilly bland annat medgrundare av Zaplox och var under en kortare period vd för nanoteknikbolaget Obducat.

— Det här är en del av en omställningsprocess där vi går in i industriell fas och då tillför Lars Tilly mycket genom sina ledarerfarenheter. I augusti ska vi presentera en demonstrationsanläggning där vi kan visa upp hela vårt system, säger Pär-Olof Johannesson.

I dag sysselsätter TerraNet personal motsvarande 22 heltidstjänster.

Joel Lyth

Telekombolaget TerraNet på Ideon har värvat Lars Tilly, tidigare forskningschef på Ericsson Mobile Platform. Samtidigt arbetar bolaget med att slutföra […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]