söndag 25 februari 2024

inloggad som

Spelutvecklaren Junebud varslar tolv

Datorspelföretaget Junebud i Malmö varslar tolv personer om uppsägning i samband med att ett omfattande utvecklingsavtal övergår i en driftsfas. Det gäller Ipad-spelet Tuff Tanks” för Aeria Games & Entertainment.

Junebud har fått större delen av sina intäkter från utvecklingen av “Tuff Tanks” men från och med maj kräver arbetet betydligt mindre personal. Ledningen hoppas kunna hitta ett nytt utvecklingsavtal i storleksordningen tre till åtta miljoner kronor, så att samtliga sexton heltidsanställda kan fortsätta i företaget. Samtal förs bland annat med Aeria Games.

— De här avtalsförhandlingarna är kända för att kunna dra ut på tiden, säger VD Ola Holmdahl som beskriver varslet som en nödvändig formalitet.

Junebud verkar inom segmentet Free-to-play (F2P) och är listat på Aktietorget.

Sören Billing

Datorspelföretaget Junebud i Malmö varslar tolv personer om uppsägning i samband med att ett omfattande utvecklingsavtal övergår i en driftsfas. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.