måndag 13 maj 2024

inloggad som

Spelutvecklaren Junebud varslar tolv

Datorspelföretaget Junebud i Malmö varslar tolv personer om uppsägning i samband med att ett omfattande utvecklingsavtal övergår i en driftsfas. Det gäller Ipad-spelet Tuff Tanks” för Aeria Games & Entertainment.

Junebud har fått större delen av sina intäkter från utvecklingen av “Tuff Tanks” men från och med maj kräver arbetet betydligt mindre personal. Ledningen hoppas kunna hitta ett nytt utvecklingsavtal i storleksordningen tre till åtta miljoner kronor, så att samtliga sexton heltidsanställda kan fortsätta i företaget. Samtal förs bland annat med Aeria Games.

— De här avtalsförhandlingarna är kända för att kunna dra ut på tiden, säger VD Ola Holmdahl som beskriver varslet som en nödvändig formalitet.

Junebud verkar inom segmentet Free-to-play (F2P) och är listat på Aktietorget.

Sören Billing

Datorspelföretaget Junebud i Malmö varslar tolv personer om uppsägning i samband med att ett omfattande utvecklingsavtal övergår i en driftsfas. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen