måndag 29 april 2024

inloggad som

Aspekta säljer dotterbolag till växande Propeople

PR-byrån Aspekta i Malmö säljer sin halva i joint venture-bolaget Aspekta Propeople till sin danska motpart. Köpenhamnsbaserade Propeople siktar nu på svensk expansion.

Ingen av parterna vill gå in på köpeskillingen för webbyrån Aspekta Propeople, som med affären döps om till Propeople Sverige. Bolaget grundades 2010 och har två fast anställda men har även använt sig av resurser i de båda moderbolagen. Bland kunderna finns Öresundskomiteen, Lokaldelen och Bona.

För Aspekta är affären ett sätt att fokusera på PR-verksamheten. För Propeople är den ett led i en större expansion. Webbyrån har på ett par år växt från 60 till runt 140 anställda med nya kontor i USA och Österrike. Merparten av de anställda finns vid utvecklings- och produktionsavdelningar i Bulgarien och Moldavien.

— Vi siktar på att befästa vår position som webbyrå i södra Sverige, med tonvikt på PHP och Drupal. Nästa steg är en etablering i Stockholm, säger Propeople Groups ordförande Ole Andersen.

Bland Propeoples kunder finns Maersk, Unicef, Egmont och Berlingske Tidende. Under räkenskapsåret juli 2011 till juni 2012 väntas koncernen omsätta 35 miljoner danska kronor, uppger Ole Andersen.

Aspekta sysselsätter ett 20-tal anställda. Byråintäkten 2011 landade på 22 miljoner kronor.

Erik Olausson

PR-byrån Aspekta i Malmö säljer sin halva i joint venture-bolaget Aspekta Propeople till sin danska motpart. Köpenhamnsbaserade Propeople siktar nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.