tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Nytt vattenkonsortium satsar i Ukraina

Malmberg Water, Läckeby Water och Nordic Water bildar ett samriskbolag för internationella affärer. Första gemensamma framstöten görs i Ukraina.

De sista underskrifterna sattes i fredags för Swedish Water Experience AB. En avsiktsförklaring har tecknats med myndigheterna i Ukraina om att utveckla regionens reningsverk.

— Vart och ett av våra företag är lite för små för stora affärer utomlands. Men det är bättre att få en tredjedel av 100 procent, än att inte få 100 procent alls, säger Per Johansson, VD för Malmberg Water i Yngsjö och ordförande för nya Swedish Water Experience.

Konsortiet har tilldelats tre städer i Ukraina att jobba med. Tanken är att steg för steg förbättra reningsverken, enligt den så kallade svenska modellen.

— Bara de här städerna innebär ett ordervärde på ett par miljarder för oss, säger Per Johansson till Rapidus.

Malmberg Water har cirka 150 anställda och omsätter drygt 400 miljoner kronor. Läckeby har säte i Lund och Nordic Water sitt huvudkontor i Göteborg.

Kristian Svensson

Malmberg Water, Läckeby Water och Nordic Water bildar ett samriskbolag för internationella affärer. Första gemensamma framstöten görs i Ukraina. De […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.