fredag 17 maj 2024

inloggad som

… och öppnar utvecklingskontor i Köpenhamn

Ett nyöppnat forskningskontor i Köpenhamn ska ge skjuts åt Exensors utveckling. Det är framför allt algoritmer som ska trimmas genom ett djupare samarbete med DTU.

Tidigare har Exensors femtio anställda varit fördelade på tre kontor i Lund, Kalmar och England. Nu har organisationen stuvats om och delar av mjukvaruutvecklingen som tidigare skedde i Lund flyttas till Köpenhamn. Med i flytten följer också forskningschefen Thomas Sölling Jörgensen.

— Syftet är att dra nytta av den kompetens som finns på den tekniska högskolan genom fler samarbeten med studenter och doktorander där, säger Christian Gravengaard.

Han säger samtidigt att det inte handlar om en sorti från Lund, där bolaget har sitt huvudkontor och bedriver forskningsutveckling i samarbete med FOI och Lunds universitet.

Kontoret i Kalmar har sitt ursprung i köpet av Communication Research Labs 2008. Då förvärvade Exensor 51 procent av aktierna och för drygt ett år sedan köptes även resterande delar upp. Framöver allt ville Exensor komma åt en teknik för trådlös kommunikation som kunde effektivisera informationsöverföringen mellan de olika delarna i övervakningssystemet.

Joel Lyth

Ett nyöppnat forskningskontor i Köpenhamn ska ge skjuts åt Exensors utveckling. Det är framför allt algoritmer som ska trimmas genom […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad