måndag 29 april 2024

inloggad som

E-handelsstöd från Minc landar 25 miljoner

Strax innan jul tog Vergic in 15 miljoner kronor i riskkapital. Men aptiten är större än så – nu går affärsmannan Ulf Ljunggren med familj in med ytterligare 25 miljoner kronor i mjukvarubolaget på Minc.

Vergics säljstöd fångar upp konsumenter på e-handelssidor som av olika anledningar har svårt att komma till avslut i köpprocessen. När mjukvaran identifierar en köpare som exempelvis har problem att genomföra betalningen, erbjuds denna direktkontakt med kundtjänst via IP-telefoni eller chatt. På så sätt kan e-handelsajter höja andelen genomförda affärer.

Under 2011 växte Vergic från 5 till 15 anställda. Med kapitaltillskottet ska personalstyrkan ökas ytterligare. Bland kunderna finns Trygg-Hansa, Skånetrafiken och Clas Ohlson.

Ulf Ljunggren menar att storleken på investeringen ska ses i relation till att bolaget redan har en mogen produkt och nu befinner sig i en snabb expansionsfas.

— Vi tittade på kapitalbehovet under 2012 och kom fram till att det var en investering i den här storleksordningen som krävdes för att klara expansionen fullt ut, säger han.

Förra året sålde Ulf Ljunggren Scandinavian Cosmetics till schweiziska koncernen Valora Group. Förutom Vergic har han bland annat en mindre ägarandel i restaurangkedjan Redfellas Juicebar, som är på väg att expandera från Malmö till Köpenhamn.

Även medräknat den tidigare investeringen på 15 miljoner kronor är Ulf Ljunggren minoritetsägare i Vergic. Huvuddelen ägs av grundarna Alexander Lunde och Fredrik Lunde samt Johan Ringsberg.

Joel Lyth

Strax innan jul tog Vergic in 15 miljoner kronor i riskkapital. Men aptiten är större än så – nu går […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.