fredag 29 mars 2024

inloggad som

Purple Scout öppnar Boråskontor

|  
|  

IT-konsulten Purple Scout i Malmö vände ifjol förlust till vinst. Nu planerar VD Johan Strömhage en filial i Borås för att uppvakta postorder- och logistikbranschen.

Purple Scout är inriktat på programmering i öppen källkod. Liksom många av de lokala konkurrenterna har bolaget senaste åren tvingats ställa om från tunga affärer i telekomindustrin. För Purple Scouts del har det bland annat inneburit lansering av Barnkollen, en egenutvecklad mobilapp för dagispersonal som vill hålla koll på barnen med hjälp av GPS-teknik.

Företaget har idag kontor i Malmö, Göteborg och Stockholm. Nästa steg är en satsning i Borås, dit två anställda från Göteborgskontoret redan flyttat.

— Vi vill åt de transaktionsintensiva logistikbolagen där. E-handeln är eftersatt i Sverige jämfört med länder som USA. Men den kommer mer och mer, och det behövs avancerade mjukvarusystem för att hantera avancerad logistik, säger Johan Strömhage.

2010 backade Purple Scout till en omsättning på 35 miljoner kronor och en förlust före skatt på drygt fyra miljoner. Ifjol ökade omsättningen igen, till 38 miljoner, och resultatet hamnade strax över nollstrecket. Bolaget har 52 anställda. Majoritetsägare är Johan Strömhage.

Kristian Svensson

IT-konsulten Purple Scout i Malmö vände ifjol förlust till vinst. Nu planerar VD Johan Strömhage en filial i Borås för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]