tisdag 19 mars 2024

inloggad som

… som börjar stagnera i tillväxt

Efter fjolårets starka tillväxt bland bemanningsföretagen har 2012 inletts lugnare. Rapidus har tagit tempen på den konjunkturkänsliga bemanningsbranschen i Skåne. 

Enligt Academic Works kontorschef i Malmö, Niklas Dennerholt, har tillväxttakten i Sydsverige dämpats sedan mitten av hösten.

— Vi ser fortsatt hög efterfrågan inom IT, administration och ekonomi. Däremot har trycket minskat inom industri och lager, säger han.

För Adecco har det gått trögare inom offentlig sektor medan efterfrågan från privatkunder varit fortsatt stark. Annika Nordlander, VD på Proffice dotterbolag Dfind, menar dock att den skånska marknaden har varit generellt tuff länge.

— Det har talats en del om den fantastiska tillväxten i Skåne. Vi är nöjda med vår utveckling men oavsett konjunkturläget har vi sett att man får jobba mer på affärerna här. Min bedömning är att det finns en viss överetablering med för många små aktörer, säger hon.

Med nystartade konsultdelen Redpatch har Dfind i dag ett 50-tal konsulter i Skåne. 15 anställda inom administration och rekrytering finns på kontoret i Malmö.

Även TNG:s regionchef Stefano Mastio ser tecken på en avmattning. I dagsläget har TNG, med säte i Stockholm, strax under tjugo konsulter i regionen och tre anställda vid kontoret i Malmö.

— Vi såg ett oerhört stort tryck på IT under andra halvåret 2011 men det ser vi inte nu längre. Sälj och administration går fortsatt starkt, säger Stefano Mastio.

Totalt i landet ökade bemanningsbolagen omsättningen med 9 procent under fjärde kvartalet 2011, enligt siffror från branschorganisationen Bemanningsföretagen. Motsvarande period 2010 var ökningen 42 procent.

Joel Lyth

Efter fjolårets starka tillväxt bland bemanningsföretagen har 2012 inletts lugnare. Rapidus har tagit tempen på den konjunkturkänsliga bemanningsbranschen i Skåne.  […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad