onsdag 26 juni 2024

inloggad som

Industriman tar över MagComp

LTH-avknoppningen MagComp i Eslöv mer än dubblade omsättningen 2011 till närmare tio miljoner kronor. Nu ska en ny VD med skånsk industribakgrund ta bolagets magnetteknik ut i Europa.

MagComps teknik för att gjuta högeffektiva magnetelement säljs i dag till industribolag som Sandvik och Dynapac. Med Sten Camitz vid rodret hoppas styrelseordförande Björn Åkerman på kunder även utanför Norden. Han pekar på att Sten Camitz arbetat många år på Helsingborgsbaserade teknikbolaget Emotron, i dag med 150 anställda i en handfull länder.

— Vi är duktiga på teknik men behövde någon som är duktig på marknadsföring och också kan bygga ett bolag. Sten Camitz var med på Emotron när det växte fram så han har redan gjort den resan, säger Björn Åkerman.

Närmast kommer Sten Camitz från en post som försäljnings- och marknadsföringschef för industrikoncernen Swep, baserad i Landskrona och med kontor i 20 länder.

MagComp arbetar inom två huvudsakliga affärsområden: induktionsuppvärmning och induktorer för att filtrera bort störningar i elnätet. Med rekryteringen kommer MagComps tidigare VD Fredrik Krantz att bli affärsområdeschef för induktionsuppvärmningen.

Bolaget har idag 13 anställda. Bland ägarna syns Volvo Technology Transfer, Sydsvensk Entreprenörfond och Nicolas Hassbjer, grundare av hård- och mjukvarutillverkaren HMS i Halmstad samt styrelseledamot i Anoto. En större andel ägs även av en grupp privatpersoner, däribland LTH-professorerna Mats Alaküla och Tord Cedell.

Erik Olausson

LTH-avknoppningen MagComp i Eslöv mer än dubblade omsättningen 2011 till närmare tio miljoner kronor. Nu ska en ny VD med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.