torsdag 25 april 2024

inloggad som

EXTRA: Lyyn jagar kapital — handeln stoppad på Aktietorget

|  
|  

Teknikbolaget Lyyn i Lund har på egen begäran handelsstoppats på Aktietorget. Företaget har gett en corporate finance-firma uppdraget att sy ihop en större finansiering för utlandsexpansion.

Lyyn utvecklar system för att förbättra bildkvalitet i realtidsvideor. Det kan användas inom exempelvis övervakningsbranschen och för att filma under vatten eller i dimma.

Anledningen till handelsstoppet är att företagsledningen vill ha lugn och ro i arbetet med att resa nytt expansionskapital. Denna gång vänder man sig inte till spararna på Aktietorget, där Lyyn varit listat sedan sommaren 2010, utan till en brittisk corporate finance-firma med kontakter inom såväl riskkapitalvärlden som pensionsfonder och näringslivet i stort.

Stoppet på Aktietorget beräknas sträcka sig en bit in i maj månad.

— Vi behöver fokusera på denna kapitalanskaffning, som vi tror mycket på, säger VD Bengt Sahlberg som också menar att aktien skulle kunna utsättas för stora svängningar.

Kapitalet ska gå till uppbyggnaden av en säljorganisation utanför USA och England, där Lyyn idag har personal vid sidan av huvudkontoret i Lund. Exakt hur mycket pengar det handlar om vill Bengt Sahlberg inte kommentera. I fjol sålde bolaget sin tusende produkt, men resultatet skrivs alltjämt i röda siffror.

Kristian Svensson

Teknikbolaget Lyyn i Lund har på egen begäran handelsstoppats på Aktietorget. Företaget har gett en corporate finance-firma uppdraget att sy […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.