tisdag 7 maj 2024

inloggad som

Teknikbolag samlar kundkort i mobilen

Med patent från Telia och ett samarbete med kvittoföretaget Kvittar ska nystartade ZippyEster samla alla kundklubbmedlemskap i mobiltelefonen. Under februari testkörs tjänsten med bland annat saldobesked och olika erbjudanden, för att lanseras skarpt senare i vår.

Den primära målgruppen är detaljhandelskedjor, kaféer och gym. Företaget har nyligen blivit antaget till inkubatorn på Minc i Malmö. Grundare är Christina Olséni och Johan Falck.

— Marknaden var tidigare inte redo för här typen av tjänster, men genom ökat användande av smartphones finns nu både kunskap och efterfrågan, säger Christina Olséni, som tidigare arbetade med mobila plånbokstjänster på Telia.

Genom Mobile Heights Business Center för bolaget diskussioner med Telia om att använda patent för närfältskommunikation, NFC. Bolaget planerar även att ta in tre miljoner kronor i riskkapital för vidareutveckling av mjukvaran.

Anders Frick

Med patent från Telia och ett samarbete med kvittoföretaget Kvittar ska nystartade ZippyEster samla alla kundklubbmedlemskap i mobiltelefonen. Under februari […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Danmarkskollen – statsbesök och Eurovision

    Inget får danskar att prata om Sverige som ett kungabesök. Även Eurovision och en dansk bank som slukar svenska pengar tar stor plats i danska tidningar. Rapidus har koll på danskarnas Sverigebild.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Fortsatt nedåt för Sturup

    Swedavias statistik för april visar att antalet resenärer vid Malmö flygplats fortsätter att minska, minus 39 procent i år jämfört med i fjol. Flygplatsen är därmed sämst i klassen av alla Swedavias flygplatser.

  • Starkt från Peab och Trianon

    Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.