onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Polypeptide satsar i Skåne – flyttar jobb till Limhamn

Polypeptide Laboratories, kontraktstillverkare av läkemedel, expanderar i Skåne. Avdelningen för marknadsföring och försäljning flyttar inom kort från Hillerød till Limhamn. Samtidigt byggs den skånska fabriken ut för 70 miljoner kronor.

— Malmö blir nu ännu tydligare Polypeptides skandinaviska centrum, säger VD Alain Scarso. 

Totalt berörs en handfull tjänster av flytten. Kvar i Hillerød blir 22 anställda. Parallellt pågår en utbyggnad av fabriken i Limhamn, där cirka 160 anställda finns. Investeringen på sammanlagt 70 miljoner kronor ska öka fabrikens kapacitet. Skälet är bland annat att man påbörjat produktion i kommersiell skala åt en ny kund. 

— Det handlar om utrustning för rening av farmaceutiska ingredienser. Vi producerar flera läkemedel för kommersiellt bruk, men skälet till investeringen är främst den här nya ordern. Godkännande av läkemedlet kommer förhoppningsvis i år och vi bygger redan upp lagren inför lanseringen, säger Alain Scarso.

Det är inte officiellt vem kunden är, men enligt uppgifter till Rapidus handlar det om Nasdaq-noterade Ironwood Pharmaceuticals i Massachusetts som förbereder lansering av ett läkemedel mot IBS, irriterad tjocktarm.

Totalt har Polypeptide Group över 400 anställda. Utöver i Limhamn och Hillerød finns fabriker i Strasbourg, indiska Ambernath samt San Diego och Torrance i Kalifornien. 2011 omsatte svenska Polypeptide Laboratories AB omkring 400 miljoner kronor. Verksamheten ingår i företagsgruppen runt Frederik Paulsen Jr som kontrollerar Ferringkoncernen och är son till Ferrings grundare Frederik Paulsen.

Lisa Kirsebom

Polypeptide Laboratories, kontraktstillverkare av läkemedel, expanderar i Skåne. Avdelningen för marknadsföring och försäljning flyttar inom kort från Hillerød till Limhamn. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad