måndag 20 maj 2024

inloggad som

Svarta siffror för laminatbolag på Själland

Danska Shark Solutions, som återanvänder laminatfilm från bilglas, går starkt genom finanskrisen. 2012 blir första året med överskott och nya produktionsanläggningar i USA och Belgien är under uppbyggnad.

Med de nya fabrikerna och flera nya order klara väntas produktionen fördubblas i Danmark redan till sommaren. Samtidigt växer antalet anställda med 5-7 personer, från dagens 20.

— I hela utvecklingsfasen har vi visat röda siffror i bokslutet. De talen blir svarta under 2012 bara med de order vi redan fått, säger VD Jens Holmegaard.

Därmed blir 2012 en vändpunkt på för Shark Solutions. Sedan 2008 har de varit ensamma om att återvinna den dyrbara laminatfilm som används på bilrutor. Laminatet, polyvinylbutyral, är ett bindmedel som gör att inte bilrutor splittras när de spricker. Med en miljard bilar i världen är marknaden mycket stor.

— I Danmark flyttar vi nu både kontor och produktion från Svinninge till Vipperød på Vestsjälland. Det betyder att vi ökar produktionen här från 2.000 till 4.000 ton laminat om året, säger Jens Holmegaard.

Halvstatliga Vækstfonden har stöttat Shark Solutions hela vägen. Tillsammans med Jens Holmegaard och andra investerare gick de i ett tidigt skede in med över 20 miljoner danska kronor i verksamheten. I oktober 2011 var de också med i en nyemission tillsammans med tyska Reclay Holding GmbH där Shark Solutions tog in ytterligare 30 miljoner. Ordförande i Shark Solutions är Bjarne Henning Jensen från Vækstfonden.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Danska Shark Solutions, som återanvänder laminatfilm från bilglas, går starkt genom finanskrisen. 2012 blir första året med överskott och nya […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]