fredag 26 april 2024

inloggad som

Grundare lämnar Nocturnal Vision

Det omskrivna Lundabolaget Nocturnal Vision grundades på en mix av forskare och studenter på entreprenörsprogrammet vid Lunds universitet. Nu lämnar tre av de sex grundarna bolaget.

Bolagets affärsidé är att förbättra kvaliteten för video tagen i mörker och 2010 tog man hem förstapriset i regionfinalen i affärsplanetävlingen Venture Cup. Nocturnal Vision kom sedan på tredje plats i Sverigefinalen, vilket gjorde att bolaget förutom 150.000 kronor från Venture Cup även fick 300.000 kronor från Vinnova. Även LUIS har gått in med pengar och blivit delägare.

Grundarna Michael Hoy, Benjamin Page och Tomasz Gidzgier lämnar nu den operativa verksamheten. Hoy och Page har istället börjat jobba deltid som rådgivare för Invest in Skåne och Benjamin Page har även börjat arbeta för Qubulus. Tomasz Gidzgier har gått vidare med egen verksamhet. Kvar i företaget är de tre Lundaforskarna Henrik Malm, Magnus Oskarsson och Eric Warrant. Om de tre som lämnar bolaget kommer behålla sina ägarandelar är inte klart i dagsläget.

— Det kommer inte att bli så stor skillnad framöver, vi kommer att fortsätta teknikutvecklingen och arbeta för att ta fram en demo, säger Henrik Malm, som tillfälligtvis tagit över som styrelseordförande efter att Scalados tidigare VD Mats Jacobson lämnat posten.

Henrik Malm säger att bolaget senare under våren planerar att ta in fler utvecklare, samt personer som arbetar med marknadsföring och försäljning.

Anders Frick

Det omskrivna Lundabolaget Nocturnal Vision grundades på en mix av forskare och studenter på entreprenörsprogrammet vid Lunds universitet. Nu lämnar tre […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.