onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Sony Ericsson omstrukturerar — alla sajter berörs

|  
|  ,

Sony Ericsson presenterade på torsdagsmorgonen en brakförlust för fjärde kvartalet. Bolaget har satt igång ett omstruktureringsprogram med nya personalneddragningar.

På den webbsända presskonferensen var företagsledningen mycket tystlåten om förändringarna. På en direkt fråga om hur mycket pengar som ska sparas svarade finanschefen Bill Glaser:

— Vi vill inte berätta mer om omstruktureringsprogrammet just nu.

Facket på Sony Ericsson i Lund, där 3.000 anställda sitter, bekräftar för Rapidus att arbetet med en ny organisation är igång. Men inte heller de vill prata om hur många anställda och konsulter som berörs.

— Vi ser över vår organisation för att få företaget så effektivt som möjligt. Det kommer att bli förändringar på alla sajter, säger Ulf Bengtsson, lokal klubbordförande för Sveriges Ingenjörer på Sony Ericsson.

Redan under fjärde kvartalet 2011 redovisar bolaget kostnader på 93 miljoner euro kopplade till omstruktureringsprogrammet, framgår av rapporten som släpptes i morse. Utöver det tyngde en pressad försäljning och viss komponentbrist resultatet som slutade på minus 247 miljoner euro före skatt.

Läs mer i Högerkanten om den sista rapporten från Sony Ericsson innan Sony tar över helt och skapar Sony Mobile Communications.

Kristian Svensson

Sony Ericsson presenterade på torsdagsmorgonen en brakförlust för fjärde kvartalet. Bolaget har satt igång ett omstruktureringsprogram med nya personalneddragningar. På […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.