tisdag 7 maj 2024

inloggad som

Stockholmsetablering för skånskt virusskydd

Förra våren drog Rikard Zetterberg igång WeCloud i Malmö med sikte på att utmana amerikanska Symantec på den nordiska marknaden för IT-säkerhet. Redan första räkenskapsåret landade omsättningen på drygt sju miljoner kronor. Nu etablerar bolaget ett Stockholmskontor.

WeCloud säljer molnbaserade säkerhetstjänster som skyddar mot spam och virus, samt kontrollerar att inte den egna hemsidan sprider skadlig kod. Bolaget agerar distributör åt amerikanska Zscaler men utvecklar också egna tjänster. Bland kunderna syns Pågen och kameratillverkaren Hasselblad.

Sedan starten i maj 2010 har antalet anställda växt till 15 varav 3 finns vid det nyöppnade kontoret i Stockholm.

— Vi kunde hämta anställda från Webroot som la ner ett kontor i Stockholm. Vår avsikt är att även framöver fortsätta växa organiskt med Malmö som bas, säger VD Rikard Zetterberg.

Han och medgrundaren Karl Andersson har båda ett förflutet på Softscan som 2009 köptes upp av Symantec. Prognosen för andra räkneskapsåret, som slutar i maj, är en omsättning på närmare 15 miljoner kronor.

Joel Lyth

Förra våren drog Rikard Zetterberg igång WeCloud i Malmö med sikte på att utmana amerikanska Symantec på den nordiska marknaden […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ørsted Sverige trotsar motvind

    Efter fjolårets katastrofresultat skrotar danska Ørsted flera av sina havsvindsprojekt världen över. Men planerna på en massiv utbyggnad i Sverige kvarstår. 

  • Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

    Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

  • Rapidus-34:a på nytt jobb

    Rapidus utsåg Ludvig Sjöberg till topp fem bland 34:orna 2022 för sitt arbete med transplatationsbolaget UGKL Science. Nu byter han jobb och blir vd för Moroxite T, ett bolag från Bonesupport-gänget.