fredag 29 mars 2024

inloggad som

Danska marknaden lyfter Apsis

|  , ,
|  

Sedan köpet av delar av danska konkurrenten Zoomios konkursbo i september har Malmöbaserade mjukvarubolaget Apsis fortsatt växa på den danska marknaden. Samtidigt har bolaget öppnat flera nya kontor, bland annat i Istanbul och Warszawa. Bara de senaste sju månaderna har antalet anställda växt från 100 till 144.

Under 2011 ökade omsättningen med 37 procent till 134 miljoner kronor, uppger VD Anders Frankel. I Malmö har personalstyrkan växt med runt 10 personer till 70 anställda sedan juni 2011. Fler nyanställningar är att vänta även på ledningsnivå. Just nu rekryterar bolaget såväl ekonomichef som global försäljningschef. Den största tillväxten sker dock på andra håll, bland annat vid det nya utvecklingskontoret i Warszawa.

Apsis teknik används för digitala nyhetsbrev och riktade e-postutskick. I september köpte Malmöbolaget delar av Köpenhamnsbaserade Zoomios konkursbo. I första hand rörde affären Zoomios kundstock, av 20-talet anställda vid konkursen var det i slutändan bara den tidigare VD:n som följde med i transaktionen.

— Vi har sett en väldigt stor tillväxt i Danmark under året. Jag har inte alla siffrorna från konkurrenterna ännu, men om vi inte redan är det tror jag vi är på god väg att bli den största nyhetsbrevsleverantören i Danmark, säger Anders Frankel.

I september 2010 köpte norska riskkapitalbolaget Norvestor 73 procent av aktierna i Apsis. Resten ägs av Anders Frankel samt delar av ledningsgruppen.

Joel Lyth

Sedan köpet av delar av danska konkurrenten Zoomios konkursbo i september har Malmöbaserade mjukvarubolaget Apsis fortsatt växa på den danska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]