torsdag 25 april 2024

inloggad som

Helsingborgsteknik ska blidka arga twittrare

Många företag bevakar vad som sägs om dem i sociala medier, men alltför få ger sig in i dialogen. Det menar ledningen för nystartade mjukvaruutvecklaren Prosocyal i Helsingborg. Nu testar Resurs Bank bolagets teknik för att automatiskt sortera och prioritera i kakofonin av bloggar, tweets och facebookinlägg.

Prosocyals teknik ska kunna användas till att exempelvis slussa kundtjänstärenden som kommer in via sociala media till rätt person och för också prioritera bland allmänna inlägg om företaget efter skribentens genomslagskraft och attityd. Allt för att underlätta när företaget ska skriva egna inlägg till svar och gjuta olja på de digitala vågorna.

— En twittrare som har många följare har större genomslag, men attityden spelar också in till exempel vid krishantering. Den som är argast blir mest läst och måste därför svaras först, sedan kan man beta av de andra, säger Prosocyals VD Andreas Ahrens.

Han grundade bolaget förra vintern tillsammans med utvecklaren Dimitrij Aleshkov och Hjalmar Paulsson, styrelseledamot i Resurskoncernen och son till Resurs Banks grundare Thomas Paulsson. De tre lärde känna varandra på Resurskoncernens försäkringsbolag Solid Försäkringar i Helsingborg.

Utöver Andreas Ahrens och Dimitrij Aleshkov sysselsätter Prosocyal en handfull utvecklare i Östeuropa. Nyligen rekryterades Matteus Åkesson, medgrundare av företagshotellet Midzone i Malmö, som säljchef. Prosocyal siktar främst in sig på de lite större konsumentföretagen, som tenderar att vara mest omskrivna i sociala medier, men har även ett sidospår åt offentlig förvaltning där diskussioner förs med Helsingborgs stad.

Erik Olausson

Många företag bevakar vad som sägs om dem i sociala medier, men alltför få ger sig in i dialogen. Det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.