onsdag 6 december 2023

inloggad som

Sparbanksstiftelsen ny investerare i Puls-bolag

Läkemedelsbolaget AcuCort i Helsingborg har tagit in knappt fem miljoner kronor i en fulltecknad emission. Ny storägare vid sidan av Helsingborgsinkubatorn Puls är Sparbanksstiftelsen Skånes Riskkapitalstiftelse. Puls äger nu 67 procent av bolaget, Sparbanksstiftelsen 11 procent. Ett femtontal av Puls aktieägare gick också in i emissionen.

Nu siktar AcuCort på att 2012 genomföra en första klinisk studie. Bolaget utvecklar ett allergiläkemedel i form av en film som ska smälta i munnen och tas som ett komplement till andra behandlingar. Den aktiva substansen används redan i allergivården, men med filmen hoppas AcuCort få väsentligt snabbare effekt än vad dagens läkemedel ger.

Puls köpte i våras AcuCort från läkemedelsföretaget DuoCort, som också var del av Puls portfölj och som nyligen såldes till amerikanska ViroPharma i en affär värd uppåt en miljard kronor. AcuCort har som projektledare Bengt Westrin, även VD för läkemedelsbolaget Idogen i Lund, och som styrelseordförande Puls VD Pontus Ottosson. Företaget har inga anställda utan anlitar konsulter. Totalt sysselsätter man personer motsvarande ungefär fyra heltidstjänster.

Lisa Kirsebom

Läkemedelsbolaget AcuCort i Helsingborg har tagit in knappt fem miljoner kronor i en fulltecknad emission. Ny storägare vid sidan av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad