lördag 18 maj 2024

inloggad som

Fortsatt trögt för hyllad dansk medicinteknik

IT-bolaget MedTime i Lyngby tvingades kasta in handduken i våras trots ett prisbelönt system för verksamhetsplanering i sjukvården. Storföretaget KMD övertog konkursboet för att göra en nysatsning, men tio månader senare ligger försäljningen fortfarande i botten.

— Vi har fått ett par mindre ordrar på MedTimes produkter men det är närmast småsaker. Det saknas stora affärer, säger Leif Ilsø, avdelningsdirektör på KMD i Ballerup.

MedTime grundades 2005 och hade utvecklat en molnbaserad IT-tjänst som skulle spara tid för läkare och sjuksköterskor vid planering av jour och ronder. 2009 prisades bolaget av Dansk Industri, men produkten passade inte riktigt in i sjukvårdsadministrationen.

Ofta krävde vårdregionerna ett lönesystem knutet till produkten och det kunde inte MedTime leverera. Men det kan KMD. Därför tog den över 3.000 man starka jätten över MedTime i februari. Fem anställda följde med, inklusive försäljningschefen Ulrik Haumann.

Idag använder ett tjugotal vårdavdelningar i bland annat Århus, Köpenhamn och Hillerød produkten. Hoppet om att det ska lyfta står nu till nästa års regionala upphandlingar.

Klik her for se dansk version af artikeln

Keld Broksø

IT-bolaget MedTime i Lyngby tvingades kasta in handduken i våras trots ett prisbelönt system för verksamhetsplanering i sjukvården. Storföretaget KMD […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]