onsdag 27 mars 2024

inloggad som

Malmöteknik ska sälja Singapore till turister

Malmöbolaget Pre-view har tecknat ett nytt kontrakt med teleoperatören Singtel från Singapore. Pre-view utvecklar mjukvara som syr ihop flera bilder till en panoramavy. Operatören ska använda tekniken för att visa upp Singapores turistattraktioner på webben.

Det var i samband med Öresund Mobile Meetup i somras som Singtel fick upp ögonen för Pre-view. Singtels teknikchef bestämde sig på stående fot att köpa panoramabilder från Pre-view, till ett värde av 1,2 miljoner kronor. Nu utökas det kontraktet.

— Singtel ska bygga ut streetview-teknik för sina nyckelstäder. Med vår teknik kan man gå in i exempelvis köpcenter och parker, och möjligheterna är mycket större än med Googles motsvarande tjänst, säger VD och grundaren Magnus Janson.

Enligt honom ska Singtel utvidga till de andra marknader där operatören och dess dotterbolag är aktiva, vilket bland annat innebär Australien, Bangladesh och Indien.

Utöver Singtel har bolaget tecknat avtal med Diakrit, som framställer marknadsföringsmaterial för fastighetsmäklare. Andra kunder som använder bolagets teknik är de tre hotellkedjorna Clarion, Radisson och Scandic.

Magnus Janson äger 40 procent av bolaget. Resten ägs av den IT-inriktade affärsängeln Nils Andersson genom företaget Box Play i Södertälje.

Pre-view är ett av sju bolag som under november lämnar inkubatorn Minc. Bland de övriga finns mjukvarubolaget Binary Peak och MobileTail, som utvecklar en webbtjänst för att guida till rätt mobilabonnemang.

Anders Frick

Malmöbolaget Pre-view har tecknat ett nytt kontrakt med teleoperatören Singtel från Singapore. Pre-view utvecklar mjukvara som syr ihop flera bilder […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Damfotboll en svår affär

    Att damfotbollen har det tuffare ekonomiskt än herrarna är ingen hemlighet. Spelarförsäljningar och Europaspel ger inte i närheten av samma genomslag som på herrsidan.

  • Sportscom avbryter satsningen

    Helsingborgsbolaget Sportscom skulle utmana Radiosporten med livesända radioreferat från stora ligor. Men precis före fotbollspremiären drar man ur sladden.

  • Mer kapital till skånska bolag

    De börsnoterade Lundaföretagen Synact Pharma och Enersize aviserar nyemissioner. Den ena aktien steg på beskedet, den andra föll.