onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Labs2 lägger ner utvecklingen — ansöker om avnotering

|  
|  

Mjukvarubolaget Labs2 har ansökt om avnotering från First North-listan. Samtidigt skrotas dotterbolaget Labs2 i Lund, där all utveckling skett. Tolv anställda berörs av nedläggningen.

Så sent som för fyra år sedan hade Labs2 ett 30-tal anställda och omsatte drygt 80 miljoner kronor, främst på att sälja Brikks, ett affärsstödssystem för bredbandstjänster. När utvecklingsavdelningen nu läggs ner blir tolv personer av med jobbet, enligt VD Jonas Birgersson. Han blir kvar som VD och Labs2:s enda anställde, utöver chefen för ett norskt dotterbolag. Därmed är det heller inte rimligt att vara kvar på börsen, menar Jonas Birgersson.

— Rent tekniskt hade det gått, men det är också en kostnad och en administrativ börda att vara noterad. Nu får aktieägarna lite sämre möjligheter till handel med aktien men i gengäld siktar vi på positivt kassaflöde under första kvartalet nästa år och behöver därmed inte bekymra oss med att ordna ny finansiering, säger han. 

Birgersson pekar framförallt på den segdragna konflikten med Bredband2 som skäl till att bolaget väljer att ta till de radikala åtgärderna.

— Sedan har ett antal stora internationella affärer vi hoppats på dragit ut på tiden. De affärer vi har i dag kan inte bära en så stor utvecklingsavdelning, säger han.

Labs2 Group ska fortsätta hantera kunder och licenser för Brikks-mjukvaran. Viss vidareutveckling kommer också ske med inhyrda konsulter, uppger Jonas Birgersson. Om inget oförutsett händer begärs dotterbolaget Labs2 i Lund däremot i konkurs på torsdag.

Labs2 Group har i dag ungefär 5.000 aktieägare. Aktiekursen har legat still på ett öre sedan mitten av 2010.

Erik Olausson

Mjukvarubolaget Labs2 har ansökt om avnotering från First North-listan. Samtidigt skrotas dotterbolaget Labs2 i Lund, där all utveckling skett. Tolv anställda […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.