fredag 17 maj 2024

inloggad som

Avega anställer 25 i Malmö — rekryterar på Øredev

Börsnoterade Avega Group ska dubbla sin verksamhet i Öresundsregionen. Konsultbolaget är i dagarna på IT-konferensen Øredev för att knyta kontakter.

Avegas skånska dotterbolag har 25 anställda, men målet är nu snabb tillväxt. De tuffa ekonomiska tiderna avskräcker inte. Nyligen anställdes Fredrik Wästerberg, tidigare Stepstone, som regionalt försäljningsansvarig.

— Jag har inget emot en fördubbling av personalstyrkan här nere, säger koncernchefen Jan Rosenholm.

Företaget grundades år 2000 och är inriktat på kvalificerade konsulttjänster. Försäljningen i Öresund har så här långt i år ökat 50 procent från ifjol, till 16 miljoner kronor med en rörelsemarginal på 16 procent. Bland kunderna märks Anoto, Alfa Laval och Handelsbanken.

Cirka 1.200 personer väntas till Øredev i Malmö. Konferensen är ett gyllene tillfälle för rekrytering, merparten av deltagarna är programmerare.

— Ska vi bli 50 personer måste vi dra igång nu, säger Fredrik Wästerberg.

Totalt har Avega Group 370 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Under årets nio första månader låg omsättningen på 271 miljoner kronor och vinsten före skatt på 33 miljoner.

Kristian Svensson

Börsnoterade Avega Group ska dubbla sin verksamhet i Öresundsregionen. Konsultbolaget är i dagarna på IT-konferensen Øredev för att knyta kontakter. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]