söndag 12 maj 2024

inloggad som

Nystartat appbolag i kontrakt med läkemedelsjätte

Crunchfish i Malmö startar tillsammans med psykologiföretaget Kubicek & Boye den nya verksamheten Crunchfish Medical och tar plats på Minc. VD blir Crunchfish nuvarande chef Paul Cronholm.

Crunchfish Medical ska leverera interaktiva mjukvarulösningar till producenter av läkemedel och medicinteknik. Bolaget har redan tecknat ramavtal med en läkemedelsjätte i USA där första orden är värd närmare en halv miljon kronor.

— Vi är inne i känsliga förhandlingar nu och jag vill verkligen att allting klaffar, så först om en månad kan vi berätta mer, säger Crunchfish medgrundare Thomas Gårdängen, som nu tar över som VD för moderbolaget.

Enligt legitimerade psykologen Helena Kubicek Boye på Kubicek & Boye vill de traditionella läkemedelsbolagen bredda sitt utbud med interaktiva nätprodukter. I dag jobbar 5-10 utvecklare på Crunchfish Medical med det första projektet.

Sedan Crunchfish startade i mars förra året har bolaget bland annat tecknat avtal med en kinesisk datorspelsagent och dragit igång ett polskt dotterbolag. Bolaget har även tagit fram en lösning som med mobiltelefoner lotsar besökare rätt bland statyer och tavlor. Just nu testas den tekniken av några konstmuseer i New York och om allt går i lås sker lanseringen senare i höst.

Crunchfish ägs av grundarna Paul Cronholm och Thomas Gårdängen.

Anders Frick

Crunchfish i Malmö startar tillsammans med psykologiföretaget Kubicek & Boye den nya verksamheten Crunchfish Medical och tar plats på Minc. VD […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen